Израелският министър-председател Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949

...
Израелският министър-председател Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949
Коментари Харесай

Нетаняху: Холокостът никога няма да се повтори


Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и популяризира през днешния ден изказване по случай Международния ден в памет на жертвите на Холокоста, предадоха медиите в Еврейската страна.

" Днес е Международният ден за възпоменание на жертвите на Холокоста и се навършват тъкмо 78 години от освобождението на концентрационния лагер Аушвиц ", сподели израелският министър председател в изказването си. " Ние в Израел означаваме това събитие, като почитаме свещената памет на тези, които бяха убити от смъртоносния нацистки режим. И тържествено обещаваме, че това в никакъв случай повече няма да се случи на нашия народ ", акцентира Нетаняху.

" Главната разлика в този момент е, че еврейският народ има самостоятелната страна Израел. Израел се пази самичък. Ние сме мощна и витална нация и сме построили мощна страна, която няма да разреши на нашите врагове да ни причинят никаква болежка, страдалчество и опустошителна загуба, претърпяна от наши сънародници по време на Холокоста ", сподели още израелският водач.

" Има и такива, които към момента приканват за нашето заличаване ", продължава Нетаняху. " Ден след ден. Ние няма да се свием от боязън, нито ще позволим заканите на тези тирани да ни сплашат. Защото този зложелател знае, че в последна сметка, в случай че се наложи, ние можем да се защитим и ще го създадем и няма да позволим на враговете ни да имат способността да осъществят смъртоносния си дневен ред ".

В изказването си израелският министър председател акцентира също: " Виждаме по какъв начин те праволинейно вървят към приемането на най-смъртоносните оръжия и аз им споделям тук и в този момент – ще ви попречим да ги получите ".

Нетаняху декларира, че " ние няма да забравим или да извиним на злите отрицатели на Холокоста ", за които един Холокост не е бил задоволителен.

В умозаключение Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и споделя: " От името на страната Израел и еврейския народ, от името на оживелите и на тези, които починаха, ви давам дума като министър-председател на единствената Еврейска страна, че ще останем бдителни, мощни и в никакъв случай няма да позволим Холокостът да се случи още веднъж ".

По решение на Организация на обединените нации Международният ден в памет на жертвите на Холокоста се отбелязва на 27 февруари. Това е денят, в който през 1945 година Червената войска освобождава лагера на гибелта Аушвиц-Биркенау (Освиенцим) в Полша, където са били убити над 1,1 милиона души, ред които към 1 милион евреи.

По оценка на историците общият брой на жертвите на Холокоста надвишава 6 милиона, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР